Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir del 15 de març es pot demanar autorització per la crema de restes vegetals

Període comprès entre el 15 de març i el 14 d'octubre en horari de 6.00h a 12.00h

L'autorització estarà condicionada a les següents consideracions:

- L'autorització quedarà suspesa en cas d'activació del pla alfa al nivell 2 o superior o si es preveu perill molt alt o extrem en el mapa diari de perill d'incendi forestal.

- Aquesta autorització només es vàlida per a residus vegetals originats en petites explotacions agràries que estan dispensades de la regulació de la llei de residus. Aquesta autorització no és vàlida per altres tipus de residus vegetals com són els de tipus domèstic, de jardineria o del sector serveis que han de ser recollits i
tractats d'acord amb dita llei. Tampoc és vàlida per a la crema de marges, canyars, rases, focs d'esbarjo, ni per a l'eliminació de restes procedents d'arrencades agrícoles (vinya, fruiters, oliveres, etc.)

- L'activitat només es podrà començar amb vent encalmat. Amb una velocitat del vent superior a 10km/h. (un vent de 10km/h. ja pot moure les fulles) l'activitat s'haurà d'aturar (orientativament poden servir els valors de l'Escala Beaufort).

- No es podran fer les cremes a menys de 25 metres de la zona forestal, excepte si es disposa d'un mínim de 30 litres d'aigua ( 2 motxilles extintores) a peu de la crema; en aquest cas, la distància a terreny forestal serà d'un mínim de 15 metres.

- El lloc de la crema estarà net de vegetació en un perímetre de 3,5 metres al voltant del foc.