Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

⚠️Informació sobre l'autorització excepcional per crema de restes vegetals

El passat mes d’abril es va publicar la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular. A l’article 27.3 d'aquesta Llei 7/2022, es preveu que, amb caràcter general, no està permesa la crema de residus vegetals generats en l'entorn agrari o silvícola. Únicament es pot permetre amb caràcter excepcional, amb la corresponent autorització individual, per raons de caràcter fitosanitari o, en entorns silvícoles, amb l'objecte de prevenir els incendis forestals. Aquesta norma afecta a tot el territori de Catalunya.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha habilitat en l’apartat de tràmits del seu web el procés d’autorització excepcional per crema de restes vegetals per causa sanitària o restes forestals per risc d’incendi que podeu trobar en aquest enllaç:

 

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776-autoritzacio-activitats-risc-incendi?category=767b5c1e-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

 

En relació amb aquesta petició, us adjuntem el model de Sol·licitud per a activitats amb risc d’incendi forestal (M0276-DO1) que trobareu al web del Departament. En aquest document, es declara que aquesta sol·licitud per cremes de restes vegetals se sol·licita exclusivament per raons de caràcter fitosanitari, ja que no és possible abordar amb altre tipus de tractament i que no existeixen altres mitjans per evitar la propagació de plagues/malalties.  Caldrà detallar, a més, el cultiu/plantació i la plaga/malaltia que l’afecta.  S’ha elaborat un informe tècnic per part de l’IRTA de suport a la validació de la petició per part de les seccions d’agricultura i sanitat vegetal, el qual també us l’adjuntem.

Fitxers adjunts

Document Actions